Olej słonecznikowy

13,00 26,00 

Tłoczony na zamówienie, zawsze świeży.

Oczyszcza organizm z toksyn, redukuje stany zapalne układu trawiennego i krążenia, obniża
poziom cholesterolu. Ma właściwości przeciwgrzybicze. Wspomaga leczenie chorób nerek,
chorób kobiecych, dolegliwości wątrobowych oraz chorób układu nerwowego.

Opis

Właściwości zdrowotne:

Oczyszcza organizm z toksyn, redukuje stany zapalne układu trawiennego i krążenia, obniża poziom cholesterolu. Ma właściwości przeciwgrzybicze. Wspomaga leczenie chorób nerek, chorób kobiecych, dolegliwości wątrobowych oraz chorób układu nerwowego.

Właściwości spożywcze:

Olej z pestek słonecznika tłoczony na zimno charakteryzuje się intensywnie żółtym kolorem oraz charakterystycznym słonecznikowym smakiem i aromatem. Zalecany do spożycia na zimno, min. do sałatek, surówek np. z kiszonej kapusty, kasz, makaronów, past, sosów, dressingów.

Nie należy na nim smażyć ani go podgrzewać.

Właściwości kosmetyczne:

90% kwasów nienasyconych , wit E, lecytyna. Olej przeznaczony do wszystkich typó skóry, a przede wszystkim tłustej z tendencją do zaskórników. Szybko się wchłania, nie pozostawiając poczucia tłustości.  Doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, ma działanie przeciwzapalne i doskonale sobie radzi z rodnikami, ujednolica koloryt skóry.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Zapoznaj sie z kartą charakterystyki: Olej słonecznikowy

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej słonecznikowy”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.