Olej rydzowy (z lnianki)

(2 opinie klienta)

15,00 29,00 

Tłoczony na Twoje zamówienie, zawsze świeży.

Opis

Właściwości zdrowotne:

Olej rydzowy, po długim zapomnieniu wraca. Wytwarza się go z rośliny lnianka siewna, zwana też rydzyk, rydz, ryżyk, lennica. Zawiera 90% kwasów NNKT, w tym proporcja Omega 3 do Omega 6 jest 2:1, które obniżają poziom cholesterolu i trójglicerydów oraz cukru we krwi.
Stanowi ochronę przed nowotworami oraz zawałami.

Bogaty w wit A i E oraz z grupy B. Przyspiesza wydzielanie żółci, chroni wątrobę, trzustkę, serce, jelita oraz nerki. Osłabia objawy artretyzmu i reumatyzmu oraz alergii. Pomaga w gojeniu ran, wszelkich owrzodzeń, oparzeń oraz azs. Wysoka zawartość NNKT wspiera skórę w uelastycznieniu poprzez naprawy uszkodzonych mikrokomórek. Skutecznie wymiata wolne rodniki oraz zmniejsza utratę wody przez naskórek. Jest stosowany w kosmetyce „anti-age”.

Stosować na zimno, przechowywać w lodówce.

INCI Camelina Sativa Seed Oil

Zapoznaj się z dokumentem: Olej lniany

2 opinie dla Olej rydzowy (z lnianki)

  1. Ola Z (zweryfikowany)

    Pyszny jest. I dodatkową zaletą jest trwałość.

  2. Radek

    Smakowo – petarda, mój numer jeden do sałatek. Ale, ale …. To również sprawdzony i idealny olej do kremów. Stosunek kwasów to zasługa rośliny, ale jakość tego oleju i stabilność które są po prostu nie do opisania to już zasługa producenta 😊

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.