Olej musztardowy (z gorczycy)

(1 opinia klienta)

15,00 29,00 

Tłoczony na Twoje zamówienie, zawsze świeży.

SKU: Brak danych Kategorie: , Tagi: ,

Opis

W pełni naturalny, nierafinowany, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości odżywcze.
Olej z gorczycy możecie wykorzystać do masażu – ma właściwości rozgrzewające i poprawiające krążenie.

Właściowości spożywcze:

Poniżej podrzucamy Wam kilka pomysłów wykorzystania tego oleju:
– do sałatek i surówek – jako zdrowy dressing,
– do hummusu, past warzywnych lub twarogu – my lubimy w połączeniu z czosnkiem,
– do polewania gotowanych warzyw i ciepłych potraw,
– dodatek do zup kremów.

Właściwości kosmetyczne:
Olej z gorczycy stosuje się do pielęgnacji skóry trądzikowej, skłonnej do podrażnień. Olej ten zawiera duże ilości siarki dzięki temu dobrze radzi sobie z pielęgnacją skóry głowy skłonnej do łupieżu. Doskonały do olejowania włosów.

INCI:  Sinapis Alba Seed Oil

Zapoznaj sie z kartą charakterystyki: Olej gorczycowy

1 opinia dla Olej musztardowy (z gorczycy)

  1. fajnaciocia

    Świetnie podkręca ostry smak sałatek… a i regularnie wcierany w skórę głowy powoduje nagłą inwazję młodych włosów. Oczywiście warto wcierać sam olej, bez sałatki 😉

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.