Olej z czarnuszki

(1 opinia klienta)

35,00 90,00 

Tłoczony na Twoje zamówienie, zawsze świeży.

Wzmacnia układ odpornościowy, posiada silne działanie antybakteryjne, antywirusowe i
przeciwgrzybicze a także przeciwpasożytnicze. Zmniejsza symptomy alergii. Pomaga w
leczeniu astmy, anemii, nadciśnienia. Chroni przed osteoporozą i nowotworami

Opis

Właściwości zdrowotne

Wzmacnia układ odpornościowy, posiada silne działanie antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze a także przeciwpasożytnicze. Zmniejsza symptomy alergii. Pomaga w leczeniu astmy, anemii, nadciśnienia. Chroni przed osteoporozą i nowotworami.

Właściwości spożywcze

Olej z czarnuszki tłoczony na zimno charakteryzuje się miodowo-lekko brązowym kolorem,korzenno- pieprzowo-gorzkawym smakiem i aromatem. Zalecany do spożycia na zimno, min. do sałatek, surówek, past, sosów, dressingów, kasz, gotowanych warzyw, jogurtów, również na słodko.

Nie należy podgrzewać.

Właściwości kosmetyczne:
Olej z czarnuszki doskonale sprawdza się przy cerze dojrzałej, alergicznej, trądzikowej. Wspomaga terapię przy egzemie i problemach skórnych związanych z zapaleniami skórnymi. Zawiera kwasy NNKT, tokoferole, fitosterole oraz olejki eteryczne.
Świetnie się sprawdza przy olejowaniu włosów.

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Zapoznaj się z kartą charakterystyki: Olej czarnuszkowy

1 opinia dla Olej z czarnuszki

  1. fajnaciocia

    Ten olej to PETARDA! Nie wiem jak Oni to robią, tzn. ekipa Tłoczenia dokładnie wie skąd wziąć nasiona i co z nimi zrobić, by wyciągnąć z nich taki olej, jakiego nie mają inni. Must have każdego domu jesienią i przy alergiach. A! I warto spróbować przegryzać go oliwkami – zupełnie inne doznania <3

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.